Nr-djursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Sommerkoncerten blæser os et stykke i Bregnet Kirke søndag d. 30/8 kl. 19.30-21

Bregnet Kirke får besøg af en del af Randers Kammerorkester, nemlig en blæserkvintet. Hele blæserkvintettens palet af klangfarver og nuancer er repræsenteret, når de fem musikere spiller musik af fem franske komponister og fylder kirkerummet med deres toner. På programmet er musik skrevet af Jaques Ibert, Darius Milhaud, Maurice Ravel, Henri Tomasi og Jean Francaix.


Randers Kammerorkesters Blæserkvintet.
Inspireret af barokkens musik komponerede Ravel Le tombeau de Couperin som et minde om fire venner, der mistede livet under første verdenskrig. Værket er på samme tid humoristisk, vemodigt og melankolsk.
Milhaud beskriver kærlighedens væsen, mens de tre værker af Ibert, Françaix og Tomasi spænder vidt fra en skildring af det parisiske gadeliv til en eksotisk beskrivelse af det korsikanske landskab med store bjerge og dybe slugter.

Om orkesteret:
Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger ligesom dele af orkesteret spiller mindre kammerkoncerter i kirker og andre steder.
Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række cd-udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i dansk musikliv. Randers Kammerorkester blev grundlagt i 1945. Under Lavard Friisholms mangeårige ledelse blev orkestret en fast institution i dansk musikliv. Klassiske koncerter i Randers, slotskoncerter og middagskoncerter i Danmarks Radio var nogle af orkestrets vigtigste kendetegn i den periode. Lavard Friisholm var leder af orkestret helt frem til 1981, hvor han blev afløst af Jesper Grove Jørgensen, hvorunder orkestret i 1986 fik ny struktur som basisensemble.
Siden 1993 har den skotskfødte dirigent, David Riddell, været kunstnerisk og administrativ leder af Randers Kammerorkester.

Der venter publikum en levende og musikalsk oplevelse denne aften i Bregnet Kirke.

Koncerten er gratis og alle er velkomne til en sommeraften med musik i kirkerummet.

Det er hér dét sker:
Bregnet Kirke
Kirkebakken
8410 Rønde
www.thorsager-bregnet-feldballe.dk

Kilde: Bregnet Kirke.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam