Nr-djursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Foredrag med Tom Buk-Swienty om Kaptajn Dinesen, på Grenaa Bibliotek onsdag d. 25/3 kl. 19

På sporet af Karen Blixens eventyrlige far. Tom Buk-Swienty besøgte Grenaa Bibliotek sidste år i forbindelse med første bind af biografien om Kaptajn Dinesen. Nu er andet bind: "Til døden os skiller" udkommet. Så fortsættelsen af Wilhelm Dinesens eventyrlige, men også tragiske liv, får nu sin ende, når Tom Buk-Swienty endnu engang holder foredrag på Grenaa Bibliotek. Et foredrag om fædre og sønner, uro i blodet, krig, kærlighed og store danske slægter.


Tom Buk-Swienty.
I anfdet bind af bogen er det blevet de store eventyrs tid for Kaptajn Dinesen. Han er på vej ind i det amerikanske vildnis i det nordlige Wisconsin, hvor han som pelsjæger omgivet af indianere søger heling efter ungdommens krigsoplevelser.

To år senere kaldes Dinesen hjem til familien på Katholm Gods, men snart hvirvles han ind i den russisk-tyrkiske krig 1877-78. Det efterlader ham i et sjæleligt mørke. Med den 24-årige Ingeborg Westenholz vender lyset tilbage.

TIL DØDEN OS SKILLER er også en stor og romantisk kærlighedshistorie og i foredraget vil Tom Buk-Swienty fortælle om den intense kurtisering, der følger. Wilhelm og Ingeborg bliver lykkelig gift og stifter familie på Rungstedlund - men bag sin glansfulde overflade kæmper kaptajnen stadigt mere desperat med sine indre dæmoner.

I foredraget fortæller Tom Buk-Swienty også om sit arbejde med at rejse i hælene på Dinesen til Wisconsins dybe skove, til Tyrkiet og hjem igen til arkiver og gamle dragkister på danske herregårde med private breve.

Bogen har fået seks-stjernede anmeldelser og kan købes signeret i forbindelse med foredraget.
Glæd jer til en aften i selskab med Tom Buk Swienty. Hans historieskrivning er af høj karat, og det er hans foredrag så sandelig også.

Billetter kan købes på Grenaa Bibliotek eller online her:
www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=b9df0c1c33

Arrangør:
FOF Djursland
Kulturhuset Pavillonen
Kærvej 11
8500 Grenaa
Tlf: 86325588
www.fof-djursland.dk

Entré: 125 kr.

Det er hér dét sker:
Grenaa Bibliotek
N P Josiassens Vej 17
8500 Grenaa
Tlf: 89592767
www.norddjurs-biblioteker.dk

Kilde: Grenaa Bibliotek.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam