Nr-djursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Udstillinger på bibliotekerne i Syddjurs i april

Syddjurs Bibliotek byder i resten af april måned på spændende udstillinger af kunsthåndværk. Fire kunsthåndværker udstiller noget så forskelligt som tekstildesign (i Rønde og i Kolind), keramik (i Hornslet), gummigenbrug (i Hornslet) og filtarbejde (i Ebeltoft).


Tekstil-design.
Skarpt tekstildesign
På Rønde og Kolind Bibliotek udstiller dekoratør og tekstildesigner Helene Vonsild fra 1+1 Design udstiller sine enkle, anderledes og elegante puder, tasker mm. Helene Vonsild designer og væver sine tekstiler med henblik på en bestemt anvendelse eller udtryk. Det gør hun ved at bruge specialgarn og andre materialer kombineret med den tekniske opsætning på væven.
Med sine skarpe pudedesigns vandt Helene Vonsild 2007 Formland Design Award. Ud over sine tekstildesigns, designer Helene Vonsild tekstiler for Kvadrat og driver kunsthåndværk- og designbutikken 1+1 textil i Grønnegade i Århus.

Keramik og gummigenbrug
På Hornslet Bibliotek udstiller Marianne May og Katrine May. De to er mor og datter ud udstiller noget så forskelligt som keramik og gummigenbrug.
Marianne May er uddannet keramiker på Bjørn Wiinblads værksted i 1959-63 og bor i dag i Dråby, hvor hun har værksted og galleri. På udstillingen i Hornslet viser hun dyrefigurer, inspireret af den egyptiske mytologi samt lågkrukker og vaser.
Katrine May arbejder som sygeplejerske, men har gennem de seneste 10 år udviklet en kollektion af tasker, punge, bælter og keyhangers fremstillet af brugte cykelslanger.

Fin filt
På Ebeltoft Bibliotek kan man se fine og fjerlette ting af filt. Det er kunsthåndværkeren Merete Stoltze, der udstiller både brugsgenstande og smukke skulpturelle arbejder af filtet uld kombineret med andre naturfibre som silke, bomuld og hør.

Udstillingerne kan ses på bibliotekerne i resten af april måned.

Du finder bibliotekernes adresser hér:
www.syddjurs-bibliotek.dk

Kilde: Syddjurs Biblioteker.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam